5.3.09

Παράξενη μουσική

Προτού μπω στο ψητό του πόστ, οφείλω να καλωσορίσω τον πρώτο μου ταμπούκο. Από σήμερα έχω και εγώ κατοικίδιο.

Μικρή ενημέρωση, χθές ήταν το πάρτυ της αρχιτεκτονικής, και ήταν απλά γαμάτο.

Το θέμα του σημερινού πόστ είναι κάποιες μουσικές που ανακάλυψα και μου έκαναν εντύπωση τον τελευταίο καιρό. Να σας προειδοποιήσω οτι έχω γίνει αρκετά ηλεκτρονικός τύπος.

Πρώτον οι Larytta. Δίδυμο ηλεκτρονικής μουσικής απο τη Λωζάννη, ανερχόμενοι, με πειραματικό και ας πούμε μίνιμαλ ήχο. Δεν μπορώ να πώ πράγματα για τη μουσική οπότε σας αφήνω μερικά βίντεο, το σάιτ και το myspace τους για να δείτε μόνοι σας.




http://www.myspace.com/larytta και άλλο σάιτ δεν έχουν. Οι larytta έπαιξαν στο πάρτυ της σχολής, μέσα σε μία έκθεση ντιζάιν. Εξαιρετικό.

Φινλανδική μουσική. Αυτή η αν μή τι άλλο ξεχωριστή χώρα παράγει αν μη τι άλλο ξεχωριστή μουσική. Δύο δείγματα που μου αρέσουν παρα πολύ, η paavoharju και οι islaja.




www.myspace.com/paavoharju , www.myspace.com/iissllaajjaa

Oι consor, πειραματική μουσική χωρίς στίχους. Πιο πολύ ήχοι παρά μουσική κατα βάση. Πολύ ενδιαφέρον όμως, σας το συνιστώ. Δυστυχώς δεν βρήκα κάτι δικό τους στο youtube όμως έχουν ένα πολύ ωραίο σάιτ στο οποίο μπορούμε να ακούσουμε και να κατεβάσουμε όλη τους τη μουσική. http://www.consor.info/consor.html
και diy λοιπόν το project.

Τέλος (για τώρα) οι mono. instrumental σχήμα απο την ιαπωνία (όπου γίνονται άπειρα ενδιαφέροντα πράγματα διάολε), πολύ πιο γνωστό απο τα υπόλοιπα βέβαια. Και σαφώς λιγότερο πειραματικό και χαώδες ως ήχος. Παρ'όλα αυτά εξ'ίσου ζέν.




http://www.myspace.com/monojp και www.mono-jpn.com

αυτά για σήμερα παίδες. Να διαβάζετε τα μαθήματα σας.

Υ.Γ: ένα μικρό μπόνους:



αν δεν ξέρετε ποιός είναι ο keith jarrett (και γιατί όταν παίζει κάνει σαν καραγκιόζης) πείτε μου να κάνω πόστ.

3 commentaires:

  1. παπκες στο μυαλο μου

    RépondreSupprimer
  2. Είμαι πολύ πράουντ που σε μύησα στους MONO! :D
    (Οι οποίοι by the way έρχονται στην Ελλάδα στις 10 Απριλίου στο Fuzz!)...

    A! Σε κάλεσα σε blogoπαίχνιδο!!

    RépondreSupprimer
  3. Χρήστο, εγώ είμαι πολύ γκρέιτφουλ που με μύησες στους μόνο απο την άλλη χεχε. Πως σου φάνηκαν τα υπόλοιπα? 10 απριλίου είναι η μέρα που τελειώνω μαθήματα για πάσχα, άρα λίγο σκούρο να είμαι εκεί :(

    RépondreSupprimer