19.2.09

Πόστ χωρίς delete

Se αυτό το πόστ δεν θα πατησω το delete ή το backspace. Θα χει πολλά ορθογραφι΄κά λάθη και λάθη σύνταξης, αλλα δεν ξέρω, έχω όρεξη να το κ΄ναω.

Πρώτο θέμα, υπάρχει περιπτωση να πάψουν τον Ψωμιάδη. ZYES!!!! Να φύγει ο μαλάκας. Στο tbvxs eχει ενδιαφέρον άρθρο σχετικά με το ποιόν του, ως πολιτικος και ώς νομάρχης. Γενικά τον βρίσκω ό,τι χειρότερο έχει υπάρξεο ποτέ σαν πολιτική θέση. Αυτός και οι πάρομοιοι με αυτόν ΛΑΟΤΙΑΝΟΙ, με τρομάζουν... Το ίδιο και οι ιταλόι ακροδεξιοί και οι έδω, ελβετόι. Γαμώτο, όλο κάνω λάθη στοθσ τόνους.

Σήμερα ξεκινησαμε το project που θα καταλάωβει όλο το δεύτερο εξάμηνο. Λέγεται lovw rise high density. Πώρωση. Είναι ένα μικρο σπίτι με σζυχγκεκριμένες προυποθέσεις και το οποίο θα αποτελεί κομμάτι ενός quartier d-habitations dηλαδή μιάς γειτονίας που θα παραχθεί εξ-ολοκλήρου απο τα project μας. Εκτός του ίδιου τοθ σπιτιού έχουμε να κουβεντιάσουμε και το μάστερ πλαν και τιην όλη διαμόρφωση των δημόσιων χώρων. Αυτό γίνεται σε επίπεδο ομάδας 13 ατόμων, με έναν βοηθό ανα ομάδα. Ο βοηθός μου λέγεται stefano zerbi kaι είναι ειδικός στης κατασκευεές απο πέτρα. Είναι ιταλός, ψηλός , κοκκινομάλης, έχει αστεία φωνλή και προφορά και μιλάει με ενα ντροπαλό και ήρεμο τόνο. Τον κατασυμπάθησα. Είναι πολύ ζέν ο τυπος. Την επόμενη πέμπτη φεύγουμε για το ταξίδι του πρώτου έτους ποθ έιναι στη στουτγάρδη. eκεί θα δούμε δύο προτάσεις κατοικίας, με τη μορφή γειτονιών παρεμφερών με την δική μας. Η μία είναι η λεγόμενη weissenhoff siedlung που αποτελεί το μανιφέστο των μοντερνιστών αρχιτεκτονων σχετικά με την σύγχρονη κατοικία. Η κατασκευή της συντονίστικε απο τον mies van der rohe ενώ συμμετείχαν και όλοι οι μεγάλοι ευρωπαικόι στάρ της εποχής, όπως o agαπημένος mu Le Corbusier ,ο walter gropius, οι Bruno kai max Taut και άλλοι. Η άλλη είναι η ας πούμε ναζί απάντηση σε αυτό το μοντερνιστικό μανιφέστο. Είναι η Kochenhof siedlung , που εγινε απο λιγότερο γνωστούς τραντισιοναλιστές *(199% ναζί) αρχιτέκτονες, με τα κλασσικά μοντελα κατοικίας και αποκλειστικά απο γερμανικό ξύλο. Να ξεκαθαρίσω οτι το γεγονός οτι οι δεύετεροι είναι ναζί και δίνουν μία απάντης τηση καθαρά συντηριτική, δεν μειώνει το πόσο πέτυχαν στο να παράγουν το sommum της κλασσικού στυλ κατοικίας, πετυχαίνοντας ταυτόχρονα εναω εντυπωσιακό βαθμό καθαρότητας και απλότητας της αρχιτεκτονικ΄γς τους απάντησης στο πρόβλημα. Παρ΄όλα αυτλά, φυσικά είμαι με τους weissengof :P

Αυτά τα βαρετά απο την αρχιτεκτονική.

Ε΄χω κι άλλα πράγματα να πώ, αλλά νομίζω οτι το πέιραμα όχι διαγραφής μάλλον απέτυχε... Ακόμα και εγώ κουράζομαι πιό πολυ. Για λόγους αρχής λοιπόν, κλείνω αυτό το άρθρο, και θα συνεχίσω οσονούπο σε επόμενο, με backsapce kai delete xexe.

'à bientôt

3 commentaires:

  1. χαχα κι εγω θα λεγα να μην το ξανακανεις:D
    ουαου γειτονια απο προτζεκτς*.*
    χνιιιχ ντοχ δες ινκσπαιρντ εκανα ποστ γ το μπενουα^^
    τι γαματα και ψαγμενα μιλας,προτιμω να σε ακουω παρα να τα διαβαζω εδω πφ:/
    αιντε να σε πετυχω καθολου μσν γτ προσπαθω να το μειωσω(πωπω λες κ καπνιζω!) κ δ σε πετυχαινω>.<
    χθες εκατσα 7 ωρες στο σχεδιο:D )δε θελω κανενα ειρωνικο σχολιο του βασιλη εδω>.<)
    επισης μ κρεμασαν σχεδιο:D :D :DDD (αυτο ειναι πλ καλο^^)
    αυτα ντοχ καλα περναει:]
    θα επανελθω;)

    RépondreSupprimer
  2. κρέμασαν σχέδιο παπχιάαααας, αγαπάμε :Ρ Πρέπει να διαβάσω αλλά ετοιμάζω το πόστ για τον έτγκαρ κέρετ!! Δεν ξέρω πότε θα καταφέρω να το ανεβάσω αλλά είναι τελειο...Φιλάκχια

    RépondreSupprimer