22.2.09

Buena Serra

Χαίρετε, αγαπητά μπιφτέκια του interweb. Αυτή την ατάκα την πήρα απο τον urfurshlaag, ψάξτε τον στο youtube, δεν λέω περισσότερα. Το μπλόγκ έκλεισε την πρώτη του βδομάδα. Είμαι τώρα μεγάλος και φτασμένος μπλόγκερ, δεν βρίσκετε?

Μερικές φωτογραφίες που θέλω να μοιραστώ, απο την ανάβαση της προηγούμενης κυριακής:









Απο χθές με έχει πιάσει κρίση 8000 μέτρων. Έχω δεί 3456356 βίντεο και 2 ντοκυμαντέρ σχετικά με τα 14 βουνά άνω των 8000μ. , ενώ διαβάζω με πάθος ένα βιβλίο σχετικά με τις επιπτώσεις του υψομέτρου στον ανθρώπινο οργανισμό, και αυτά που πρέπει να κάνει και να προσέξει ο ορειβάτης. Μακάρι να μπορούσα να πάω να προπονηθώ και λίγο, όμως χθές που αποφάσισα να μην πάω έκανε ΤΕΛΕΙΑ μέρα και σήμερα που έλεγα να πάω χιονίζει καρεκλοπόδαρα. Μπορεί να πάω, αν οι γονείς μου δεήσουν να μπούν στο skype σύντομα...

Γιατί το βουνό με παθειάζει τόσο πολύ? Όχι μην τρομάζετε, δεν θα κάνω ένα ολόοοοκληρο πόστ σχετικά με το βουνό, γιατί πρώτον δεν μπορώ να απαντήσω με λόγια σε αυτή την ερώτηση (αν και νοιώθω πολύ καθαρά την απάντηση) και δεύτερον γιατί ξέρω οτι εσείς, πενιχρό αναγνωστικό μου κοινό (ουαου) δεν είστε ορειβάτες.

Περνάω σε ένα θέμα πολύ χαμηλού υψομέτρου. Κατα βάση, πιο κάτω δεν πάει :Ρ. Οι εταιρείες που διαχειρίζονται την περιουσία της μονής βατοπεδίου, ζητούν ακόμα άδειες για την εκμετάλευση (ίσον χτίσιμο-τσιμεντοποίηση) των οικοπέδων που ουσιαστικά έκλεψαν απο το κράτος με τη συναίνεση των κυβερνώντων. Η τελευταία αίτηση που έκαναν είναι στις 11 Φεβρουαρίου. Θα ήθελα πάρα πολύ να με διάβαζε κάποιος νεοδημοκράτης η κάποιος υπέρ της εκκλησίας, να μου εξηγήσει τέλος πάντων γιατί ρε γαμώτο αυτοι οι άνθρωποι είναι ακόμα κυβέρνηση και γιατί η εκκλησία έχει ακόμα κύρος. Πολύ ωραία πόστ επι του θέματος θα βρείτε στον ροίδη. (roides.worpress.com). Πηγαίνετε να διαβάσετε ποιός ήταν αυτός ο άγιος Κοσμάς ο αιτωλός. Πολύ ενδιαφέρον.

Το καλοκαίρι λέω να πάω στην κορσική, στις διαδηλώσεις του G8. Δεν είμαι ''κατα της παγκοσμιοποίησης'', ''altermondialiste'' κτλ. Πιστεύω πως αυτοί οι άνθρωποι απλά έχουν κάνει λάθος στις ορολογίες που χρησιμοποιούν. Όπως μάθαμε στην έκθεση, και αυτό είναι ένα απο τα λίγα πράγματα που μάθαμε στην έκθεση που συμμερίζομαι, η παγκοσμιοποίηση, ως διεθνοποίηση της οικονομίας και ενιαιοποίηση των πληροφοριών σε παγκόσμιο επίπεδο, είναι κάτι που δεν μπορούμε να θέλουμε ή να μη θέλουμε, για τον απλό λόγο πως είναι ήδη εδώ. Για μένα η ερώτηση είναι τι θα κάνουμε με αυτό. Και πιστεύω οτι και οι υπόλοιπες χιλιάδες κόσμου που θα συρεύσουν στην κορσική γι'αυτό θα μιλάνε. Δεν φαντάζομαι να ζητούν η κάθε χώρα να καταναλώνει μόνο τα προιόντα που παράγει αυτή, και ο κόσμος να περιοριστεί ξανά σε συνοριακή κλίμακα.

Φυσικά δεν έχω πλήρη απάντηση για το τι στο διάλο θα κάνουμε με το φαίνομενο που αλλάζει τον κόσμο (ο οποίος λέει είναι και σε κρίση), όμως είμαι σίγουρος οτι το να συναντιούνται οι πιο πλούσιοι σε ένα οχυρό και να αποφασίζουν αυτοί δεν είναι η λύση. Γενικά απεχθάνομαι αυτούς που έχουν κάνει τα ''δεν'' ιδεολογία και δεν πρόκεται ποτέ να φωνάξω ''ΟΧΙ στο τάδε''. Κάθε σύνθημα αυτού του στύλ, αν το αντιστρέψουμε παράγει ένα η και περισσότερα ''ΝΑΙ στο κάτι άλλο''. ''ΟΧΙ στον ιμπεριαλισμό''? βλακεία. ''ΝΑΙ στο δικαίωμα του κάθε κράτους να αυτοπροσδιορίζεται(φυσικά μέχρι εκεί που φτάνουν τα δικαιώματα του δίπλα κράτους)''? Λογικό και παραγωγικό. Έτσι, στην κορσική δεν θέλω να πάω για να πώ ''όχι στην παγκοσμιοποίηση'' αλλά για να ζητήσω μία παγκοσμιοποίηση με έμφαση σε άλλες αξίες απο το χρήμα και την εξουσία, notamment στην αυταξία της ανθρώπινης ζωής και στον σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα. Εν τέλει μία τέτοια παγκοσμιοποίηση είναι η μόνη που μπορεί να εξελίξει τον κόσμο απο τις σημερινές στρεβλώσεις, όπως είναι ο εθνικισμός η ο πατριωτισμός.

Φυσικά όπως έχω ξαναπεί, δεν περιμένω κάτι τέτοιο να συμβεί ποτέ. Πιστεύω ότι ο κόσμος γενικά θα πηγαίνει απο το κακό στο χειρότερο, και το δέχομαι χωρίς νιχιλισμό η θλίψη. Αυτό που θα κάνω για να διαχωρίσω την θέση μου απο το κακό και το χειρότερο, είναι να προσπαθήσω να ζήσω με τους ανθρώπους που με καταλαβαίνουν αυτά που πιστεύω σε μικρότερη κλίμακα. Έχω σκοπό να τα εξελίξω χωρίς τέλος και χωρίς πίστη στο οτι έχω δίκιο και οι άλλοι άδικο. Μαζί με την ανοσία στην απώλεια οξυγόνου που θέλω να αναπτύξω για να ανεβαίνω σε ψηλά βουνά, θέλω να αναζητήσω την ανοσία στην ισχυρογνωμοσύνη (πράγμα που παραδόξως με χαρακτήριζε παλιά) και την υπέρβαση ενός ορίου του ανθρώπινου νού. Ναι, το αποφάσισα, στη ζωή μου θα προσπαθήσω (φυσικά χωρις να το καταφέρω μέχρι το θάνατό μου) να σταματήσω να πιστεύω στην αλήθεια.

Namaste!

3 commentaires:

  1. σου πάει μια χαρά βλέπω ο ιστότοπος έ; φτασμενε μπλόγκερ??
    ωραίο το βουνό φίλε πολύ ωραίο αν και δν το χω παιδέψει πολύ...
    πριν λίγες ώρες γύρισα απο διημερο στην Καρυστο
    απο 9 άτομα και ένας σκύλος πήραμε να σκαρφαλώνουμε το βουνο μέχρι λέει να φτάσουμε στα χιόνια που βλέπαμε από μακρυά!
    τελικά μας έφτασε το χιόνι και αναγκαστήκαμε να γυρισουμεπίσω για ζεστη μπανιο και μακαροναδα...
    ωραίο το βουνό...
    την καλησπέρα μου

    RépondreSupprimer
  2. Κι εγώ όπως πάμε τα βουνά θα πάρω! :P
    "Zen θα έλεγες" χαχα

    Τελικά θα πάς στην Κορσική το καλοκαίρι?

    RépondreSupprimer
  3. Θέλω...δεν ξέρω πότε είναι βέβαια το όλο γεγονός και αν είναι να πάω πρέπει να βρώ και κανέναν να ρθεί μαζί...Να τα πάρεις τα βουνά, θα με βρείς εκεί, έχοντας ήδη στήσει τη σκηνή και φτιάξει το τσάι...

    RépondreSupprimer