15.2.09

Κυριακάτικοι Παραλογισμοί

Γύρισα (σώος και αβλαβής παρα τον κίνδυνο 3 για χιονοστιβάδα) απο το βουνό. Ωραία εξόρμηση, διανυκτερεύσαμε σε μικρό καταφύγιο με εξαιρετική θέα, το πρωί ανεβήκαμε στην λεγόμενη pointe de Toules με υψόμετρο κάτι λιγότερο απο 3000 μέτρα. Κατεβήκαμε με σκί γλιστρώντας στην βαθία πούδρα.

Ζέν, έχω να πώ.

Τελικά το πόστ στα γαλλικά θα αργήσει λίγο παραπάνω.

Δεν έχω λεφτά ρε γαμώτο. Ακούστε: η ισοτιμία φράγκου-ευρώ έχει πέσει στο 1.4 απο 1.7 που ήταν το καλοκαίρι και έτσι τα λεφτά που λαμβάνω απο τους γονείς μου κάθε μήνα έχουν μειωθεί απο μόνα τους. Αν είναι δυνατόν. Ποτέ δεν πίστευα οτι κάτι τόσο βαρετό θα με εππηρέαζε τόσο πολύ... Αν μου πείτε να πιάσω δουλεία δε σας έχω φίλους πια.


Κυκλοφορούν ένα σωρό γαμάτα blogs. Αυτά συνέβαλλαν στο να ξεκινήσω κι εγώ το δικό μου.

Ως πολιτικής θεματολογίας blog συνιστώ το jungle-report (jungle-report.blogspot.com) και το ροίδη εμμονές (roides.wordpress.com). Το jungle-report είναι ένα πολύ ενδιαφέρον και out there μέρος, για όσους βρίσκουν αστείο, μυστήριο, φαύλο, αλλόκοτο μα και επικύνδινο το φαινόμενο ακροδεξιά και δή το ελληνικό εξάμβλωμά του, το κόμμα που έκλεψε το ονομά του απο χώρα της νοτιοανατολικής ασίας (Λάος για όσους δεν είναι δυνατοί στη γεωγραφία). Εκεί θα βρείτε στοιχεία που δεν τα είχατε ξαναδεί, ενδιαφέρουσες αναλύσεις και γενικά τους λόγους για τους οποίους η ακροδεξιά είναι κοινωνικό πρόβλημα, άριστα στοιχειοθετημένους και τεκμηριωμένους.Όλα αυτά αποτελέσματα μεγάλης έρευνας και ακλόνητων συλλογισμών. Γουστάρω!. Το ροίδη εμμονές είναι πιο γενικό με κύριο θέμα τον διαχωρισμό κράτους-εκκλησίας. Θέμα σημαντικόΤΑΤΟ. Πιο σοβαρό και μεγαλίστικο το περυτίλιγμα αυτού του blog χωρίς όμως καθωσπρεπισμούς και άλλα σπαστικά. Ορισμένα πόστ συγκεντρώνουν πολώ ικανοποιητικά όλα τα μικρά σκατουλάκια της εκκλησίας, που θα δείτε οτι κάθε άλλο παρα προστατεύει τον ελληνισμο και τα διάφορα μπλαμπλά που λένε οι παπάδες για να παίρνουν λεφτά απο τον κακομοίρη τον προυπολογισμό, που εξ΄άλλου μας λένε οτι δεν φτάνει για σχολεία, νοσοκομεία και άλλα κοινωνικά αγαθά. Για όπλα και παπάδες φτάνει. Μαλάκες... Όπα έφυγα απο το θέμα. Αυτό πιστεύω να συμβαίνει συχνά, το χει ο χαρακτήρας μου.

Κάποια άλλα blog που συνιστώ με τα χίλια ειναι φυσικά το inkspired (in-k-spired.blogspot.com) που είναι μία πολύ ωραία σελίδα σχετική με την τέχνη (σε όλες της τις εκφάνσεις) και ως νέα προσπάθεια αξίζει 2 φορές τη στηριξή μας, αλλά και τα pisxazon.blogspot.com και palmos-art.blogspot.com, που είναι τα blog 2 απο των 3 συντελεστών του inkspired. Όπως έλεγε το ΚΚΕ στις εκλογές των συνδικάτων ``Στηρίζουμε-Ψηφίζουμε``.

Αυτά με τα blogs γιατί βαρέθηκα και θέλω να περάσω σε άλλο θέμα. Έχω κ αλλα, αλλά θα σας τα δώσω άλλη φορά (με ρέγουλα). Οι καλύτερες δημοσιογραφικές φοτογραφίες του 2008: http://www.tvxs.gr/v5308 . Έχει και 2 απο την ελλάδα.

Μα αν είναι δυνατόν ήδη έγραψα τόσο πολύ έλεος έλεος.

Ο Καντάφι λέει (γελοίος δικτάτορας της λιβύης) εξελέγη αρχηγός των αφρικάνικων εθνών. Ομιτζι. Έκανε και κάτι ενδιαφέρον, πρότεινε να μοιράζονται τα λεφτά απο το πετρέλαιο της Λιβύης στο λαό. Η Λιβύη αν γίνει αυτό θα γίνει η ελβετία της Αφρικής όμως σίγουρα κάποιο λάκκο έχει η φάβα, ειδικά αν δούμε το προφίλ του συμπαθή τυπά. Πρόκεται για έναν απο τους πιο πλούσιους πολιτικούς του κόσμου. Είναι πιο πλούσιος απο τον Μπερλουσκόνι! Έχει αυτοανακυρυχθεί ο βασιλιάς της Αφρικής και φυσικά δια βίου αρχηγός της Λιβύης. Έχει κατηγορηθεί για εμπλοκή σε λαθρεμπόριο όπλων, ναρκωτικών και για ανοχή σε όλων των ειδών τα αδικήματα όπως η εκκμετάλευση μεταναστών που πληρώνουν αστρονομικά ποσα για να περάσουν λαθραία στην ευρώπη. Ο γίος του ηταν για ένα φεγγάρι ποδοσφαιριστής στη Β΄ Ιταλίας όμως τα παράτησε και απο τότε ζεί στην ελβετία. Το Νοέμβρη τον έπιασε η Ελβετική αστυνομία για φοροδιαφυγή επειδή δεν πλήρωνε ασφάλεια για τους 24 μετανάστες που δούλευαν υπηρέτες στο σπίτι του. Απο τότε ο μπαμπάκας εχει ΚΟΨΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ απο τη Λιβύη στην Ελβετία, με όρους να αφεθεί ελεύθερος ο γιόκας του, να ζητηθεί επίσημη συγνώμμη στην Λιβύη και να πληρωθεί ψυχική οδύνη 200.000 ευρώ. Ο γιός δικάστηκε παρ΄όλα αυτά και κρίθηκε ένοχος. Ο Μπάκης ακόμα εκβιάζει. Λοιπόν πιστεύετε ακόμα οτι θα δώσει το χρήμα στο λαό? Εγώ όχι.

Τα λέμε.

1 commentaire:

  1. Ευχαριστώ για την αναφορά!
    Κάνεις πολύ ενδιαφέροντα ποστς πάντως..
    για να δούμε!!
    :)

    RépondreSupprimer