17.5.09

eeeee DAI!

Τι είναι αυτός ο παράξενος τίτλος; Dai είναι το ιταλικό ανάλογο του ''αντε'' όμως με πιο πλούσια έννοια, όπως το αντιλαμβάνομαι απο τους ιταλούς φίλους μου εδω πέρα. Για μένα η ισοδύναμη έκφραση είναι πιο πολύ ''αν είναι δυνατόν'', αν το λές αρνητικά ή ''πάμε'' αν το λές θετικά. Στην προκειμένη περίπτωση το λέω αρνητικά...

Αν έιναι δυνατόν.

Όπως ξέρετε σίγουρα την προηγούμενη εβδομάδα ήταν οι φοιτητικές εκλογές. Φυσικά όπως κάθε χρονιά η νοθεία έδωσε και πήρε, η ΔΑΠ δεν αναγνωρίζει τα αποτελέσματα της ΠΑΣΠ και τούμπαλιν, ενώ ανέβηκε σχετικά η αριστερά. Όμως, αυτό που με σόκαρε, και εξού τα ''DAI'', ''αν είναι δυνατόν'' κλπ, είναι οτι σε ΚΑΘΕ περίπτωση, και τα αποτελέσματα της ΠΑΣΠ να δεχτούμε, η ΔΑΠ είναι αυτοδύναμη και σχεδόν στα ίδια επίπεδα με πέρσι.

Μιλάμε για τη ΔΑΠ των τραμπούκων, που δεν κάνει τίποτα άλλο απο το να δίνει σημειώσεις και να οργανώνει πάρτυ. Και να νοθεύει εκλογές μεταξύ μας. Για τη ΔΑΠ που είναι η φοιτητική παράταξη της Ν.Δ., της πιο αποτυχημένης κυβέρνησης των τελευταίων 10.000 χρόνων παγκοσμίως. Ας απαριθμήσω λίγα γεγονότα: Τσιτουρίδης δύο φορές, Μαγγίνας, Καρτέλ, Ζαχόπουλος και λοιπά, Sea Diamond, Διαχείρηση ολυμπιακών ακινήτων, Πυρκαγιές και τι συνέβη μετά απο αυτές, ΟΤΕ, Γερμανός, Siemens (οκ θα δεχτώ οτι πολλοί άλλοι μπλέχτηκαν εκεί), Μακεδονία, Βατοπέδι, Εκπαίδευση, Αλέξης-Αστυνομική βία, Αντιμετώπιση των πολιτών απο την κυβέρνηση, ''Εκπαιδευτική μεταρρύθμιση'', Προπαγάνδα στα δημόσια ΜΜΕ και τώρα τελευταία, κλείσιμο της βουλής ΥΠΕΡ πρόωρα και νύχτα.

Αν υπάρχει κάποιος νεοδημοκράτης που διαβάζει το μπλόγκ μου δεν θέλω να πάρει όλα αυτά προσωπικά (είναι εξ'άλλου παντελώς ηλίθιο να παίρνουμε προσωπικά την πολιτική) .Πιθανόν αυτός να βλέπει κάτι διαφορετικά και θα με ενδιέφερε πάρα πολύ να μάθω τι... Πές μας ένα καλό που έγινε τα τελευταία 5 χρόνια που μπορούμε να πούμε, ναι, γι'αυτό ευχαριστούμε τη ΝΔ.

Οτι γράφω μέχρι εδώ το ξέρετε. Και ότι θα γράψω απο δώ και πέρα δηλαδή, δεν είναι κάποια τρομερή θεωρία, απλώς απο το μπλόγκ μου προσπαθώ να εκφράζω τις σκέψεις μου, ακόμα και αυτές είναι κάπως προφανείς, ή κλισέ.

Λοιπόν είμαι πολύ προβληματισμένος. Πολύ προβληματισμένως γιατί οι φοιτητές δεν είχαν καν την, ας πούμε, θεμελιώδη αντίληψη να πούν ''αυτοί είναι μαλάκες, πάω στους πράσινους'' , πράγμα που χαζά πράττει η κοινή γνώμη. Φυσικά αυτό είναι σχεδόν το ίδιο κατακριτέο με το να μην κάνεις τίποτα, όμως απο την πλευρά των φοιτητών, ανθρώπων θεωρητικά μορφωμένων, μου φένεται απίστευτο να μην υπάρχει ΚΑΝ αυτή η πρωτόγονη πολιτική αντίδραση.

Αντιστέκομαι με όλη μου τη δύναμη απο το να κάνω μία κατακλείδα του είδους ''οι άνθρωποι είναι βλάκες, τα πράγματα δεν πάνε καλά, πάμε κατα διαόλου'', όμως πραγματικά δεν βρίσκω κάτι έξυπνο να πώ. Είναι σίγουρο, οτι πέρα απο το κλισέ του θέματος, κάτι πραγματικά δεν πάει καθόλου καλά.

Γενικά πιστεύω οτι η ανθρωπότητα δεν έχει και πολλά ψωμιά να φάει, αν και η άποψή μου αύτη αποδυναμώθηκε όταν ήρθα στην ελβετία. Επιπλέον νοιώθω οτι η ζωή είναι πολύ μικρή για να παίρνουμε τα πράγματα πολύ στα σοβαρά. Όπως έχω ξαναγράψει πιστεύω σε μία ουτοπία, μόνο και μόνο για να την ζήσω στο μικρόκοσμο μου, και να την εφαρμόσω στις καθημερινές μου πράξεις. Όπα η ανάλυση αυτή δεν πάει κάπου, αλλάζω παράγραφο.

Τέλος πάντων καταλαβαίνετε τι νοιώθω, όμως δυστυχώς δεν έχω κάποια πρόταση να κάνω. Εκτός ενδεχομένως του προφανούς: ''αν δεν έχετε κάτι καλό να ψηφήσετε, μην ψηφίζετε το λιγότερο κακό''.

Το τελευταίο πράγμα που θέλω να μοιραστώ σε αυτό το πόστ, είναι το ρεζιλίκι του καρατζαφέρη που είδα στο youtube:


γι'αυτούς που λέγανε οτι οι έλληνες ήταν μια χαρά στις Η.Π.Α. κτλ κτλ...Επίσης ο Καρατζαφύρερ ψεύδεται όταν λέει οτι η ελλάδα είναι η χώρα με τους περισσότερους μετανάστες. Η ελλάδα απλώς δεν τους αποροφάει, δεν τους εκπαιδεύει και δεν τους δίνει άδεια παραμονής και εργασίας. Επίσης, παρά το οτι είναι η 4η χώρα με τις περισσότερες αιτήσεις ασύλου, είναι η 25 στις 27 σε αποδόσεις εθνικότητας. Δείτε τη στατιστική της Eurostat. Προσέξτε τους αριθμούς της ελβετίας, του βελγίου, της αυστρίας και του λουξεμβούργου. Και οι 3 χώρες με μικρότερο ή περίπου ίσο πλυθησμό με την Ελλάδα.

Επίσης να τσεκάρετε το jungle-report γιατί πραγματικά αξίζει.

Αυτά για σήμερα. Γεια χαρά!!

6 commentaires:

  1. μαν ωραίο ποστ!
    επικαιρό..
    αλλά το ρεζίλικι του καρα αν και δν ειναι το πρώτο τα σπάει όλα!

    RépondreSupprimer
  2. pragmatika ta spaei kai pragmatika den einai to prwto, pigaine sto jungle na deis, ekei ki an pezei rezili...

    RépondreSupprimer
  3. μα τι ειπε τωρα;
    ειναι απτους ηλιθιοτερους ανθρωπους
    φυσικα ο παπανικολαου κ ο ναπολεων μας σωζουν
    μα τι μαλακιες ειναι αυτες;
    ναιαι αλλα ο σακης βγηκε εβδομος
    αρα πεφτουμε
    αρα τι θα κανουμε κυριε καρατζαφερη;
    βουλιαζουμε στ βουρκο απαπα
    ωραιο τ κολπακι μ τ βιντεο αλλα απτην αλληεε ποια εκπομπη ειν αυτη;
    εμ εχω μεινει πισω
    κ ο νιβο παρουσιαστης;
    μπλαμ
    δν εχω ιδεα τσπ
    ασε ντο τωρα δαπιτες μαλακιες
    ακομα κ η χλοη ψηφισε δαπιτισα γτ ειχε τυψεις εφοσον της ειχε βγαλει σημειωσεις κλπ
    οι ανθρωποι ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ τι ψηφιζουν ειναι ΑΝΙΩΘΟΙ τελειως
    οι φοιτητες μας ειναι ΑΝΙΩΘΟΙ
    εγω ντρεπομαι
    κ δ θελω ν αρχισω τις μλκιες, αλλα οταν εμαθα οτι οι 20 κουκουλοφοροι βανδαλοι που μπηκαν στ πολυτεχνειο ν καψουν καλπες εκαναν τα μαλακιστηρια ολων ων κομματων να τ βουλωσουν κ ν κρυφτουν με καδρονια πισω απτις πορτες ε ρε πουστη μ γελαω
    κ ας ντρεπομαι κ γ αυτους
    τους σιχαινομαι στην πραγματικοτητα, τα 20 ζωα δηθεν αναρχικους που στην πραγματικοτητα τραμπουκιζουν
    ολα γελοια ειναι κ δν ξερω σ τι ν πιστεψω πια

    RépondreSupprimer
  4. κ αλλα εχω να πω αλλα ααασε τωρα

    RépondreSupprimer
  5. popopo re malaka karadzaferh gamwto!

    eis wraios re proko swsta ta les.. tha hthela na diavasw kialla gia authn thn outopia omws!

    ta videakia tou jungle ta exw dei re man kai den mporw na pw, kala einai, alla genika exw mia mikrh adirhsh autou tou hdous to epithetiko modaz.. an kai o kara den xreiazetai modaz :P

    RépondreSupprimer
  6. @γιέςακλας
    Όντως είναι κάπως υπερ-ρεζιλευτικά μερικές φορές, εμένα με ενδιαφέρει κυρίως το τι λένε στο μπλόγκ κατα βάση, οπου είναι πιο σοβαροί και συζητάνε με την απέναντι πλευρά αποστομώνοντας την συνήθως...Έχει ενδιαφέρον. Για την ουτοπία έχω κάνει παλιότερο πόστ(τριγύρισε λίγο), και πιστεύω οτι θα ξαναμιλήσω σύνοτμα...

    @κατί
    Χλόη Χλόη ειλικρινά με απογοητευει πάαααααρα πολύ. Η ψήφος είναι μυστική και προσωπική και δεν εξαρτάται απο σημειώσεις και είναι πολιτική πράξη, όχι κοινωνική. Πάω στοίχημα οτι και οι άλλες οι καρακάξες αυτά ψηφίσανε. ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕε ρε που πάει ο κόσμος με τις νεφέλεσκρα και τις άλλες τις διάφορες στο τιμονι...ΒαιΒαιΒαι :Ρ

    Όσο για την εκπομπή, και εγώ δεν ήξερα τπτ και δεν την κατασυμπάθησα όμως όσο να ναι είδαμε τι πραγματικά είναι ο καρατζαφιόζης, ένας φυρερίσκος και μισός.

    20 κουκουλοφόροι χμμμμ, μάλλον και εγώ θα το έκανα στη θέση τους, όμως είμαι σίγουρος οτι δεν θα το κάναμε για τους ίδιους λόγους και με τον ίδιο τρόπο. Αυτοί απλά την έχουν δεί ''αναρχία, όχι δημοκρατία'' εγω την έχω δεί ''αυτό δεν είναι δημοκρατία''. Θέλω να πιστεύω οτι δεν θα γίνω ποτέ τραμπούκος, όμως αυτό είναι θα έλεγα ''χτύπημα στη ρίζα''

    RépondreSupprimer