6.6.09

Αναθεωρείστε!!!

ΟΧΙ... electro δεν είναι η χαζή μουσική που παίζουν τα εμπορικά-mainstream clubs και η οποία συνυπάρχει με τα σκυλάδικα και τα χαζοpop.Electro είναι ένα είδος μουσικής πολυδιάστατο, βαθύ και ενδιαφέρον. (Φυσικά, όχι πάντα τέτοιο, όπως και η rock η το hip-hop ή όλα τα είδη μουσικής).

Η ισχυρή παρουσία της σε όλα τα ενδιαφέροντα στέκια, στα ακούσματα τα ipod και τους υπολογιστές όλων των ενδιαφερόντων ανθρώπων, αλλά και στα ηχεία που έχουμε στην αρχιτεκτονική και ακούμε μουσική όταν δουλέυουμε, με έκανε ή μάλλον με ΥΠΟΧΡΕΩΣΕ να ενδιαφερθώ για την electro και τις υποκατηγορίες της.Σήμερα αυτά τα είδη έχουν ενσωματωθεί ανεπανόρθωτα στις αγαπημένες μου μουσικές, όμως όταν λέω κάτι γι'αυτό σε κάποιον έλληνα φίλο μου, νομίζει οτι παραδόθηκα στην easy-listening εμπορική κουλτούρα, πράγμα που θέλω να πιστεύω οτι δεν συνέβη.

Δεν μπορώ να εξηγήσω με λόγια ΓΙΑΤΙ η electro και η minimal και η techno και γενικά αυτές η μουσικές με ενδιαφέρουν. Δεν πιστεύω οτι μπορούμε να αναλύσουμε για πράγματα αμιγώς συναισθηματικά όπως αυτό, και νομίζω οτι αν δεν μπορώ να αναλύσω εγώ λίγοι μπορούν :Ρ
Αντί ανάλυσης θα παραθέσω διάααααφορες μουσικές που είναι οι λόγοι για τους οποίους ακούω electro και είμαι και περήφανος γι'αυτό. Παρακαλώ, παρακαλώ μιλήστε στα κόμεντς, για ο,τι σας άρεσε/δεν σας άρεσε.



Crystal castles myspace




the knife myspace




this is my favourite one, if you want to see one see Erol Alkan



hot chip myspace



(''with lyrics'' ahahah)

justice myspace(also one of my favourites)



the dolphins myspace
<==minimal



Soulwax myspace



Larytta myspace









Αυτά είναι μια μικρή αρχή, περιμένω σχόλια

Αυτή είναι η φθηνή μουσική που παίζουν τα clubs by the way (για να νοιώσετε τη διαφορά):




Περιμένω σχόλια περι των ομοιοτήτων-διαφορών.

11 commentaires:

  1. an se endiaferoun oi diafores upokathgories ths electro exw na sou protinw ena polu wraio eidos..

    BIG BEAT h kai chemical breaks legetai to eidos auto..
    einai sthn ousia hlektronikh me punk stoixeia (kuriws sta fwnitika)
    einai h mousikh pou kanoun oi "prodigy" :D

    psakse gia "does, it offend you yeah" pou einai apo tous pio kainourious tou eidous kai meta akou kai ta klassika: fatboy slim, crystal method ktl ktl
    an thes sou exw kialla apeira :P

    epishs tsekare sto myspace kai tous "late of the pier"! sigoura tha goustareis :P

    RépondreSupprimer
  2. θενκ γιου γες! Πέφτει καλά γιατί περνάω αυτή τη στιγμή την περίοδο της πώρωσης με Φάτμποι Σλίμ! Αν και οι Prodigy είχα πάντα την εντύπωση οτι ήταν rave...Πάντως ''does it offend you yeah'' θα ψάξω να δω. Και πάλι ευχαριστώ.

    RépondreSupprimer
  3. Ce commentaire a été supprimé par l'auteur.

    RépondreSupprimer
  4. LE GREC (l'autre)

    tsekare tous ISAN kai genikotera ti vgazoun stin Morrmusic

    http://www.youtube.com/watch?v=YRxEKuHMoDM

    tous fourtet... ena apistefto project me ta kalytera live pou ehw dei... fysiki syneheia twn fridge

    http://www.youtube.com/watch?v=LY4VbtaoKW0

    kai an den tous xereis akoma tous MUM:

    http://www.youtube.com/watch?v=oHTFmJk7fH0

    kai ta 3 t'agapw poly, kai me syndeoun ishires anmniseis.

    Oso anafora tis nees sou epiroees, eisai se swsto dromo, pote den evlapse kanena to anoigma se nea paidia. Ma pote!!

    RépondreSupprimer
  5. Απλά σχολιάζω στο υποκουλτούρικο, ανώριμο, αμαθές και ανολοκλήρωτο από άποψη ιδεών και τεκμηρίωσής των, ιστολόγιό σου καθώς θα ήθελα να σε συμβουλεύσω ως πρεσβύτερος και μακράν ως καλύτερος γνώστης του χώρου της μουσικής (με μια περαιτέρω εξειδίκευση στα ηλεκτρονικά ακούσματα)να μην εξωτερικέυεις στο blog ο,τι παπάρα σου δημιουργείται στον εγκέφαλο. Το να ανοίγεις 2 καρτέλες, μια google και μια youtube να πληκτρολογείς (μάλλον) "electro", και να διανθίζεις τις ελάχιστες πληροφορίες (και παντελώς ελλιπείς) που αποκόμισες με μια λανθασμένη ψευτοδιανοούμενη σύνταξη και στομφώδεις φράσεις και λέξεις δεν νομίζω να σε καθιστά ικανό να εκφέρεις απόψεις περί ηλεκτρονικής μουσικής και επ'ουδενί αρμόδιο να κρίνεις ένα ηχητικό δημιούργημα ως φθηνό ή ακριβό.Αν θές λοιπόν να χαρακτηρίζεις πράγματα που δεν γνωρίζεις με αυτόν τον τρόπο, ας σε χαρακτηρίσω και εγώ (που σε ξέρω κιόλας).Δεν είσαι ούτε φθηνός, ούτε ακριβός.Προσωπικά και αντίστοιχα, θα σε οριοθετούσα στα επίπεδα του ... δωρεάν.

    RépondreSupprimer
  6. Φίλε γνώστη της μουσικής,

    δεν είπε ποτέ οτι είμαι κουλτουριάρης, ούτε ώριμος ούτε μαθημένος ούτε ολοκληρωμένος. Το ίδιο ισχύει και για το μπλόγκ. Το μπλόγκ αυτό είναι ακριβώς φτιαγμένο για να γράφω ο,τι παπάρα μου έρχεται στον εγκέφαλο, χωρίς καμία πρόθεση ολοκλήρωσης.χθές δεν μπορούσα να κοιμηθώ και έγραψα αυτό το πόστ τέλειως στο πόδι, για να μοιραστώ με φίλους κάποιες σκόρπιες σκέψεις σχετικά με μερικές μουσικές που ακούω πολύ τον τελευταίο καιρό. Η ελευθερία της έκφρασης μου δίνει το δικαίωμα να λέω ο,τι θέλω για όποιον θέλω, και αν έχεις κάτι εναντίον αυτών δεν έχεις παρα να το συζητήσεις, και όχι να ισχυρίζεσαι οτι δεν έχω το δικαίωμα να το λέω.
    Απο την άλλη, αν πιστεύεις οτι το περιεχόμενο του μπλόγκ είναι τόσο χαμηλού επιπέδου είσαι ελεύθερος να πας σε άλλο...
    Βέβαια, αφού είσαι ''πρεσβύτερος και καλύτερος γνώστης'' γενικά του χώρου της μουσικής, θα μπορούσες να γράφεις καλοπροαίρετα και επώνυμα, να μοιραστείς μαζί μας τις γνώσεις που λές οτι έχεις...

    Πάντως η άποψή μου είναι οτι δεν μπορεί ποτέ κανένανας να ''ξέρει τη μουσική'' ή να μιλήσει γι'αυτήν. Για μένα είναι κάτι το τελείως συναισθηματικό, και μόνο με το συναίσθημα κρίνω μια μουσική ως φθηνή ή ακριβή, χωρίς να πιστεύω οτι η κρίση μου σημαινει κάτι...Αν εσύ με ξέρεις και με κρίνεις (με το συναίσθημα?) ως δωρεάν, θα ήθελα να μάθω ποιός είσαι και γιατί...

    Χαιρετίσματα.

    RépondreSupprimer
  7. @αλέκος

    Ευχαριστώ πολύ γι'αυτά που μου έστειλες, ήδη είμαι myspace και χαζεύω. Cheers!!

    RépondreSupprimer
  8. Ανώνυμε προτού πάς σε λημέρια πιο ενδιαφέροντα, σου προτείνω να δείς το δεύτερο πόστ...Είναι εκεί κάποιοι άνθρωποι που εφαρμόζουν παρόμοιες πρακτικές με σένα. (''εγώ ξέρω την αλήθεια, γι'αυτό εσύ που δεν την ξέρεις, σταμάτα να μιλάς. Αλλιώς...'')

    RépondreSupprimer
  9. xaxaxaxa

    συγγνωμη
    αυθορμητο

    RépondreSupprimer
  10. ανονυμε δεν εισαι μοδατος οποτε σταματα να λες μαλακιες

    RépondreSupprimer
  11. τραβα φαε κανα παγωτο να στανιαρεις

    RépondreSupprimer